Blog 10

| 2-2-2018 |

Hoi allemaal!

Voor degenen die mij nog niet kennen: Ik ben Femke, en sinds afgelopen zomer werkzaam bij het Succes Instituut, waar ik met veel plezier bijlessen en huiswerkbegeleiding geef.

Na een paar maanden er tussenuit geweest te zijn om Azië te ontdekken, ben ik inmiddels alweer twee maanden hard aan de slag bij het Succes Instituut. En wat een voldoening haal ik uit dit werk! Ik kan ervan genieten als er een glimlach verschijnt op het gezicht van een meisje als ze ineens snapt hoe ze een bepaalde vraag aan moet pakken. Ik ben trots als ik een juichend berichtje krijg van iemand die een voldoende haalt voor een vak waar ze tot dan alleen onvoldoendes voor gehaald heeft. Ik heb plezier als ik al lachend ezelsbruggetjes met een jongen bedenk die hij vervolgens tijdens zijn toets ook echt gebruikt…

Het zelfvertrouwen van leerlingen neemt toe door succeservaringen die ze opdoen. Bijles en huiswerkbegeleiding kunnen daarin helpen, omdat leerlingen hier leren inzien waar ze fout gaan, maar ook hoe ze juist die fouten kunnen voorkomen en dus goed kunnen gaan. Hoe mooi is het daarom om iemand te zien groeien in de vakken waar hij of zij moeite mee heeft en hoe fijn dat ik er mijn werk van mag maken om hier in enige mate een bijdrage aan te leveren!