Blog 11

| 13-3-2018 | Elk kind is verschillend, elk kind is uniek. Deze woorden komen regelmatig voorbij. En hier ben ik het zeker mee eens! Elk kind is niet alleen verschillend, maar leert ook verschillend. Kijkend naar een kind, kom ik er samen met het kind achter welke leerstijl het beste bij hem/haar past. De ene vindt het prettig om te lezen, de ander schrijft wat aantekeningen op en iemand schrijft de gehele tekst over. Ook heb je kinderen die het prettig vinden om juist erbij te tekenen, een woordweb maken of een mind map.
Ik krijg vaak de vraag van ouders ‘hoe kan je (een vak) het beste leren?’ Er is geen ‘beste’ manier van leren, want zou die manier ook een fijne manier zijn voor jouw zoon/dochter.

Je hebt verschillende methodes waarbij je kan leren leren. Maar een kind wil het liefst direct resultaat zien. Als het kind geleerd heeft voor een vak, wil hij/zij direct een mooi punt ervoor terug zien. Het leren leren kost tijd. Oefening baart kunst, dus het leren leren moet je blijven oefenen. Bij de één kost het meer tijd, dan bij de ander. Ieder zijn eigen talent!