Blog 3

| 28-11-2017 | NEMO museum Amsterdam leuk en leerzaam!

Met de trein naar Amsterdam is al een uitje voor een kind van 8 jaar. Stiekem stond het NEMO museum al jaren op mijn eigen verlanglijst. Veel over gehoord en filmpjes gezien. Maar nog nooit eerder geweest.

Bij binnenkomst keken we onze ogen al uit. Waar ga je beginnen, er is zoveel te zien en te doen! Een bel waar je zelf in kan staan was een van mijn favoriet. Mijn vriend vond het dijken bouwen tof, het deed hem herinneren aan de Ontdekhoek in Den Bosch. Er waren meer volwassenen die dat vonden. Was het een museum voor kinderen of voor volwassenen?Jazlynn vond de stoelen super, waar je jezelf omhoog kon hijsen. Drie stoelen naast elkaar, de eerste met 1 katrol, de tweede met 3 katrollen en de derde met 5 katrollen. Dit om te ontdekken waar je de meeste spierkracht voor nodig hebt. Het zelf ervaren hoe je water filtert, was ook een activiteit waar veel kinderen hard aan het werk waren.

Midden in het museum werd er een demonstratie gehouden over een kettingreactie. Dit trok veel bekijks. Kinderen werden erin betrokken en er werd uitgelegd wat het was en hoe het allemaal werkt. Met open mond en een glimlach stond iedereen te kijken.

Vier verdiepingen vol met leuke en leerzame activiteiten, experimenten en demonstraties. Een aanrader om naar toe te gaan!