Huiswerkbegeleiding

Let op!! Schooljaar 2019/2020 start ZONDER huiswerkbegeleiding i.v.m. geen vaste ruimte en docent. Zie hieronder bij ‘programma’ voor de mogelijkheden.

Voor alle leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs

Kinderen hebben tegenwoordig steeds meer huiswerk. Of hebben ze minder tijd om het te maken? Ze hebben namelijk een druk leven na school met vrienden, sport, clubjes en BSO. Kinderen zijn nu eenmaal leergierig en willen allerlei uitdagingen.

Het Succes Instituut begrijpt dat het huiswerk maken dan soms op de tweede plaats komt. Huiswerk maken is echter wel een hele belangrijke aanvulling op het volgen van de lessen op school. Een kind leert de gehoorde lesstof zelf te gebruiken, herhalen, plannen en bewaken.

Huiswerkbegeleiding is niet bedoeld om het behalen van hogere scores of om het pushen van de leerlingen. Het gaat bij ons vooral om het ontzorgen. Wij oefenen met de kinderen in het leren van de lesstof en het plannen en maken van het huiswerk. Thuis ontstaat dan iets meer tijd voor ontspanning.

Sommige kinderen hebben daar niet echt begeleiding bij nodig. Voor hen is het vooral belangrijk dat er structureel een moment is waarop zij hun huiswerk maken. Zodat zij dit thuis niet meer hoeven te doen. Dat geeft in veel situaties rust.

Andere kinderen hebben bijvoorbeeld moeite met plannen, het leren leren, overzicht houden of met een bepaald vak. Voor hen is begeleiding bij het maken van hun huiswerk essentieel.

Huiswerkbegeleiding is er voor alle leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. Extra oefenen voor begrijpend lezen, de redactiesommen, wiskunde, Engels of ‘gewoon’ het wekelijkse huiswerk. Het is allemaal mogelijk.

Leeftijd en niveau van de kinderen is niet relevant voor de groepsindeling. Om de persoonlijke aandacht te waarborgen is er één docent voor maximaal 8 kinderen beschikbaar.

Eenvoudig

Het Succes Instituut werkt niet met abonnementen, strippenkaarten en dergelijke. Wij houden van eenvoud. Huiswerkbegeleiding neem je per uur af. Alleen dat wat je afneemt, betaal je. Daarvoor houdt de docent een aanwezigheidslijst bij.  Je ontvangt maandelijks een factuur van de werkelijk afgenomen uren. Heel eenvoudig.

Je moet jouw kind wel een week van tevoren opgeven en/of afmelden. Dan weten wij wie er komt.

Programma

  • Schooljaar 2019/2020 start ZONDER huiswerkbegeleiding i.v.m. geen vaste ruimte en docent. 
  • De huiswerkklas kan wel gegeven worden op de school zelf of op een locatie naar keuze. De locatie, dag en het tijdstip zal in overleg met ouder, leerling en de school worden bepaald.
  • De kosten voor de huiswerkklas bedragen € 15,00 per uur, minimalen deelname van 3 leerlingen.
  • Tijdens de huiswerkklas wordt de kinderen iets te eten en te drinken aangeboden.
  • Uiteraard is het ook mogelijk om extra te oefenen in onze huiswerkklas. Je betaalt hiervoor hetzelfde tarief.
  • Max. 8 kinderen per docent.
  • Ook is het mogelijk om individuele huiswerkbegeleiding te krijgen, let op dit is GEEN bijles.
    De kosten voor individuele huiswerkbegeleiding bedragen € 30,00 per uur, exclusief reiskosten.